ЖАМЦ ДАВС ХООЛЫГ ЗӨӨЛӨН АМТТАЙ БОЛГОДОГ

2018-04-03 07:28   
Хуваалцах Жиргэх

Жамц давсыг хоол хүнсэндээ түлхүү хэрэглэж байхыг эмч мэргэжилтнүүд зөвлөж байна. Давсыг хүнсэндээ хэтрүүлж хэрэглэснээс натри ихсэхэд шээсээр ялгарах кальцийн хэмжээ мөн ихэсдэг байна. Кальцаа их хэмжээгээр алдсанаар ясны сийрэгжилт үүсч, яс амархан хугарах нөхцөл үүсдэг.

Давс дотроо олон төрөлтэй. Бидний өдөр тутмын хоол хүнсэндээ өргөн хэрэглэдэг нунтаг цагаан давс, энэ нь амт чанар сайтай ч хүний эрүүл мэндэд сөрөг нөлөө ихтэй байдаг.  Харин жамц давс магни багатай учир хоолыг гашуун болгодоггүй, зөөлөн амттай болгодог тул аль ч үндэстний хоолонд хэрэглэхэд тохиромжтой. Хүнсэнд байнга хэрэглэснээр амны хөндийн болон ходоод доторын өвчнөөс сэргийлэх, хоолны дуршил болон шингэцийг сайжруулдаг.

Эх сурвалж: Updown.mn


Таньд манай мэдээ, мэдээлэл сайт таалагдаж байвал "LIKE" дарж бидэнтэй нэгдээрэй

Сэтгэгдэл үлдээх