Шорлог амтлах шилдэг аргууд

2017-06-06 06:17   
Хуваалцах Жиргэх

Зун цаг хаяанд ирлээ. Хамт олон, найз нөхөд, гэр бүлээрээ голын захад суугаад өдөржин салхилах ч бас сайхан. Аялал зугаалгын хамгийн амтат хоол бол шорлог.

Мах, төмс ногоо, сонгиноос гадан өөр олон амтлагчаар амт оруулж болно.

1. Дарсанд дарах

Дарсаар амталж даршлах арга нь гахайн маханд илүү тохиромжтой байдаг. Учир нь үхрийн мах ийм даршинд хангалттай зөөлөрдөггүй. Махаа хэрчиж, нунтаг кориандр, перец, давс цацаж, сайтар холино. Үүний дараа бага зэрэг дарс хийгээд хонуулах хэрэгтэй.

2. Кавказ маягаар дарах

Хэрэв таны шорлог хийхээр сонгож авсан мах шинэ, сайхан бол болох нь тэр. Кавказад, жишээ нь шинэхэн гахайн махыг "хийжүүлсэн эрдэст ус"-нд 2-3 цагийн турш сойдог. Дараа нь давс, перецээр амтлаад шарах хэрэгтэй.

3. Кивинд дарах

Киви махыг маш сайн зөөлрүүлдэг. Тиймээс хонь, үхрийн маханд илүү тохиромжтой. Сонгиноо сайтар жижиглэж, харин кивигээ жижгэвтэр шоо дөрвөлжин маягаар хэрчинэ. Махаа шарахад тохируулж томоохон хэрчим болгоод амтлагч, сонгино, кивигээ хольж, бага зэрэг давс цацаад, эрдэст ус нэмээрэй. Ингэж дарсан мах хурдан амт орж, зөөлөрдөг.

4. Ткемали

Сонгиныг цагариг хэлбэртэй, махаа томхон, улаан лоолийг өргөн цагариг хэлбэртэй хэрчинэ. Нимбэгийн шүүс шахаж бэлд.
Нохойш хошуу болон перецийг холиод махаа давсалж, бэлдсэн амтлагчууд, ткемали, нимбэгийн шүүсээ холино. Ингээд махаа дээр дээрээс нь давхарлангаа сонгино, улаан лооль, ногоогоо завсар нь хийж өгөөд 3 цаг хэртээ битүү таглаж байлгаарай.

5. Цагаан гаа, буурцагны сүмсэнд дарах

Энэ даршлах арга үхрийн маханд илүү тохирно. Цагаан гаагаа үрж, махаа томхон хэрчинэ. Махаа цагаан гаа, улаан перецээр амтлаад буурцагны цуу нэмж хутгаад 2-3 цаг байлгаарай.

6. Гичэнд дарах

Гахайн мах болон гич-майонезны сүмс хоорондоо маш гоё зохицдог. Махаа хэрчээд давс, перец, зөрөг цэцэг /хмели/, майонез, гичээр амтална. Дараа нь мах, сонгино гэх дарааллаар тавиад дээр нь нимбэгийн шүүс асгаж, дулаахан газар хэсэг байлгасны дараа хөргөгчинд 5-7 цаг байлгана.

7. Улаан лоолийн шүүсэнд дарах

Махаа хэрчээд давс, перецээр амтална. Бага зэрэг ургамлын тос, дарс, Worcestershire сүмс нэмнэ. Дараа нь улаан лоолийн шүүсээ хийгээд 3-4 цаг дарна.

8. Цайнд дарах

Хэрчсэн махаа давс, амтлагчаар амтлаад хөргөсөн цай ахиухан хийж өгнө. Махаа далд ортол 8-12 цаг орчим хөргөгчинд байлгаарай.

9. Анар, цагаан гаанд дарах

Махаа томхон хэрчинэ. Цагаан гаагаа давстай цуг сайтар хольж байгаад махан дээрээ цацаж өгөөрэй. Улаан лоолио хэрчиж махан дээгүүрээ хучаад, дээрээс нь а


Таньд манай мэдээ, мэдээлэл сайт таалагдаж байвал "LIKE" дарж бидэнтэй нэгдээрэй

Сэтгэгдэл үлдээх